Kako Dočekati Goste

Sadržaj:

Kako Dočekati Goste
Kako Dočekati Goste

Video: Kako Dočekati Goste

Video: Kako Dočekati Goste
Video: KAKO SVE STICI KADA IMATE GOSTE - ORGANIZACIJA I PRIPREMA HRANE 2024, Travanj
Anonim

Večere, čak i ako nisu pretjerano formalne, zahtijevaju općeprihvaćeni bonton. Otprilike je jasno kako bi se vlasnici trebali ponašati. Kako bi se gosti trebali pozdraviti? Pogotovo ako društvo nije homogeno, a pridošlice se ne poznaju jako dobro ili se uopće ne poznaju.

Kako dočekati goste
Kako dočekati goste

Upute

Korak 1

Kad dođete u posjet, prvo pozdravite domaćicu i vlasnika, zatim ostale žene (počevši od najstarijih), zatim muškarce. Razgovarajte s djecom neko vrijeme i pružite im ruku.

Korak 2

Tradicionalni pozdrav - rukovanje - prihvaćen je prilikom susreta s ljudima koji se dobro poznaju. Stranci se prvo moraju predstaviti društvu. Istodobno, muškarci se lagano naklone.

3. korak

Stisak ruke trebao bi biti snažan, ali dovoljno kratak. Ne treba je stezati. I još više, nije dozvoljeno rukovati se s partnerom, pa čak ni razgovarati u isto vrijeme. Tromi stisak također je prepoznat kao neetičan, i obrnuto - ne možete prejako stisnuti ruku svog partnera. Smatra se da je najtopliji pozdrav objema rukama. Tijekom rukovanja nije dopušteno držati drugu ruku u džepu. To je donekle moguće u krugu vrlo bliskih poznanika, ali to je sve.

4. korak

Ako ste muškarac, tada, kad pozdravljate ženu, možete joj poljubiti ruku. Ali nemojte ga dizati prema sebi, već se sami sagnite prema svojoj ruci. Ne ljubite unutrašnjost ženskog dlana i ne zaboravite da poljubac treba biti samo lagani dodir usana.

Korak 5

Kada pozdravljate vrlo bliske prijatelje ili dobre poznanike mlađe od 30 godina, možete ih poljubiti tri puta u obraze.

Korak 6

Kad zakasnite, a društvo se već okupilo, svakako prvo pozdravite prisutne. Ako gosti sjede za stolom, pozdravite sve zajedno glasno i razgovijetno. Pozdravi odvojeno poznanike i sustanare

Korak 7

Žena prvo pozdravi žene, zatim muškarce. Ako je vaš suprug među gostima, pokažite mu zadnji.

Korak 8

Kao muškarac, prvo pozdravite žene, a ako vidite svoju ženu za stolom, pozdravite se s njom. I tek tada pozdravite ostale muškarce.

Korak 9

Ako među prisutnima postoji netko izvanredan, prvo ga pozdravite.

Preporučeni: